Når du staker deg fram på langrennsskiene dine, er det enklere hvis skistavene fungerer feilfritt. Hos oss på Outnorth finner du derfor alltid langrennsstaver av høy kvalitet fra velkjente varemerker i ulike prisklasser. Du finner blant annet produsenter som KV+, Fischer, Swix, Oneway og Salomon i sortimentet vårt.

Velg riktige langrennsstaver

Når du skal kjøpe nye skistaver finnes det noen ting å tenke på. De tre vanligste faktorene er vekt, pendel og stivhet i staven. Deretter skal selvfølgelig håndtaket på stavene være bekvemt og håndreimene ergonomisk utformet for å gi optimal komfort.

Mange som skal kjøpe staver for første gang, stirrer seg blinde utelukkende på stavenes vekt og glemmer derfor å velge en stav som gir en god pendel. Med pendel menes at staven skal bevege seg fram og tilbake på en balansert måte.

Lengde og stivhet i stavene

Grunnregelen er at staven for klassisk skigåing skal være cirka 30 cm kortere enn høyden din hvis du er mann, 25 cm hvis du er kvinne. Riktig lengde på stavene kan gjøre underverker for skigåingen din, og skulle du mot formodning kjøpe staver som er for lange, er det mulig å kappe de til relativt enkelt i etterkant.

Når det kommer til stivheten i staven, bør man forsøke å unngå de billigste stavparene, da disse ofte er litt mykere. Dette kan resultere i at staven kan bøye seg og da mister man kraft framover når man gjennomfører stavtakene. Derfor bør du sørge for å kjøpe en stav som er tilstrekkelig stiv og som er tilpasset kroppslengden din for best mulig resultat ute i skisporet.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!