Skismøring

(33 varer)

Den vanligste feilen er at man roter til smøringen og gjør det betydelig vanskeligere enn hva det egentlig er. Det beste er oftest å prøve seg fram og tilpasse voksen etter hvilken type snø som ligger på bakken, samt hvilken temperatur som gjelder.

Hos oss på Outnorth finner du alltid flere ulike varianter skismøring fra populære produsenter som Swix, Rode og Rex som egner seg for så vel nysnø, fuktig snø som eldre, grovkornet snø.

Festevoks og glidevoks

Ved å bruke festevoks får du godt feste mellom skiene og underlaget når du sparker ifra. Det viktigste å tenke på når man vokser med festevoks er at man kun legger den under skienes spenn, det vil si den delen av skiene som kun er i kontakt med underlaget ved fraspark. For å kunne få ordentlig god glid framover, kan du også bruke glidevoks som forhindrer at skigåingen blir tung og krevende.

Velg rett – noen brukbare tips

Skiene skal ha et spenn som er tilpasset din vekt, oppmerket med tydelige streker på sidene slik at du ser hvor du skal smøre. Deretter er det bra om du har en plass der du kan spenne skiene ordentlig fast når du legger på voksen. Dersom det er første gangen du smører, kan det være en fordel å be en kompis om hjelp som allerede har litt peiling på hvordan det skal gjøres. Ellers er den beste måten helt enkelt å prøve seg fram og se hva som fungerer best. Husk bare å la skiene kjøles ned før du kaster deg ut i skisporet.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!