Turskiløp

(114 varer)

Når man skal kjøpe nye turski finnes det en del ting man bør tenke på. Skal de brukes i skogen, i mye løssnø, på fjellet eller for toppturer? Når man kjøper ski spiller vekt, lengde og kjøreteknikk en stor rolle ettersom det er med vekten man sliter skiene. Hvis man eksempelvis velger en for hard ski vil man ikke kunne trykke ned spennet, hvilket gjør at man lett havner i bakvekt. Skien skal heller ikke være for myk, for da vil du måtte stake deg fram i nedoverbakkene.

Turski for varierende terreng

Det finnes mengder av ulike typer ski, og alle har de ulike egenskaper. Visse ski er tilpasset rask kjøring i bratte bakker, andre ski er laget for å langsomt lunte fram i snødekte landskap. Turski er en type skimodell som er til for å brukes på lengre skiturer. Man kan gå både langsomt og raskt med dem. Skiene skiller seg fra eksempelvis langrennsski ettersom rammen rundt skien er laget i stål. Turski er perfekte når man skal på lengre fjellturer, og de er utmerkede å bruke i urørt terreng.

Kompletterende utstyr til turskiene dine

Foruten skiene trengs også et par staver, og disse må være tilpasset kroppsbygningen din. Man beregner vanligvis stavene til å være fra 25 til 30 cm kortere enn høyden din. Hvis du er usikker på lengden, kan du alltid satse på staver som kan gjøres lengre og kortere. Og glem ikke det aller viktigste; hjelmen.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!