Skøyter & Tilbehør

(38 varer)

Norge har nok av innsjøer og vann som fryser over om vinteren, og hva er vel bedre enn å kunne skli stille over en frossen innsjø? Å gå på lengdeløpsskøyter, noen ganger kalt turskøyter, har lenge vært veldig populært i Norge. Vår natur egner seg veldig godt for denne aktiviteten særlig i innlandet. Hos Outnorth finner du alltid lengdeløpsskøyter fra en rekke kjente merker som for eksempel Lundhags, Alpina, Fischer og Rottefella.

Støvler og skøyter

Å velge hvilken type skøyter og støvler som passer akkurat deg er ofte en smakssak. Vi har derfor et stort utvalg i mange ulike varianter og modeller slik at du kan finne en kombinasjon du vil nyte godt av i mange år fremover. Den vanligste varianten er en klassisk støvel som også kan brukes som turskøyte hvis man kompletterer dem med ett par skinner. Det finnes også litt mer moderne varianter der man fester selve støvelen på skøytene omtrent som på et par slalåmski. Hvilken variant du velger er helt opp til deg. Rutinerte lengdeløpere foretrekker ofte skøyter med løs hæl, noe som gir bedre fleksibilitet.

Redningsutstyr

Å gå på lengdeløpsskøyter er en fantastisk måte å utforske sjøer og vassdrag på, men det er alltid en viss risiko for at noe kan gå galt når du ferdes på isen. Derfor anbefaler vi at man alltid har med seg ispigger, stav og sikkerhetsline i tilfelle man skulle komme ut for en ulykke.

Staven bruker du for å sjekke hvor tykk isen er og ispiggene brukes til å dra deg opp om du skulle falle gjennom isen. En sikkerhetsline er også lurt å ha med på turen og du kan med fordel plassere den utenpå ryggsekken slik at den kan nås selv om du skulle havne i vannet. Dra helst på tur sammen med noen, en venn er alltid det beste redningsutstyret.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!