Soveposer

(532 varer)

Soveposer – en praktisk, lett og lun løsning!

En god sovepose kan gjøre en veldig stor forskjell når du skal på campingferie, telttur eller overnatte hos en venn. Den praktiske løsningen passer perfekt i ryggsekken og veier ikke for mye om du velger en lettvektsmodell. Se det store utvalget vårt av soveposer fra populære merker som Cocoon, Marmot, Haglöfs og mange andre. Ikke inngå et kompromiss med nattesøvnen og komforten din – kjøp soveposen din i dag og merk forskjellen når du kryper til køys på din neste telttur!

Her gjør soveposen en forskjell

Du kan med fordel kjøpe en ny kvalitetssovepose om du:
  • Skal på telttur og overnatte i naturen én eller flere netter.
  • Ønsker høy komfort og god nattesøvn i all slags vær
  • Er lei av soveposer som veier for mye eller tar for stor plass på ryggen
  • Har problemer med å holde på eller avgi varme når du sover ute

Nye standarder i 2004

Siden 2004 har den europeiske standarden EN13537 blitt brukt for å angi temperaturen på soveposer. Det gjør det lettere for deg å sammenligne kvaliteten av alle ulike merker og dermed finne den rette soveposen som er skreddersydd for deg og dine behov.

Alle soveposer som oppfyller kriteriet befinner seg innenfor temperaturskalaen, som bli bestemt gjennom en laboratorietest. Standarden spesifiserer Comfort limit, den laveste komforttemperaturen for kvinner. Lowe limit er den laveste temperaturen for menn og Extremelimit er den laveste overlevelsestemperaturen for kvinner.

Nåtidens moderne soveposer er med andre ord skreddersydd til forskjellige kropper, værforhold og situasjoner. Når det er sagt, såbør du ikke kjøpe soveposer etter Extreme lmit,da andre forhold – som liggeunderlag, kroppsbygning, tap av varme og luftighet – kan ha en liten innflytelse på soveposens isoleringsevne.

En lett sovepose og en varm sovepose

På en campingferie stiller vi høyere krav til komfort enn på teltturer i fjellet. Ute i naturen trenger man en sovepose som er lett å bære og som kan motstå kulde og vind. På en mindre utflukt er det kanskje viktigere med en romslig sovepose som er varm nok.

Soveposens vekt og temperatur er rett og slett de viktigste tingene å overveie når du velger mellom de forskjellige modellene i sortimentet vårt. Vil du være sikker på at komforten er på topp når du legger deg ned i soveposen, kan du med fordel investere i et godt liggeunderlag eller lettvektstelt til turen.

Velg rett isolering for optimal komfort

Hvordan soveposen din er isolert er avgjørende for opplevelsen din. Gåsedun er lett å bære, kan komprimeres en hel del og er varmere enn syntetisk isolering. Dun innebærer ofte en høyere pris, men med omhu og korrekt oppbevaring kan soveposen få et langt liv. Syntetisk isolering er billigere, men kan ikke komprimeres like mye som dun.

Det er forskjell på soveposer til menn og kvinner

Det er stor forskjell på menn og kvinners behov av varmeisolering når det er snakk om soveposer. Det spiller derfor en stor rolle hvilken sovepose du og partneren din velger – og det bør sannsynligvis ikke være den samme.

I vårt sortiment av soveposer finner du et stort utvalg av unisexsoveposer og soveposer som er designet for kvinner. De sistenevnte er en anelse kortere og utformet en smule annereledes enn unisexsoveposen,så den isolerer bedre der kvinner oftest opplever tap av varme – rundt bryst, hofter og føtter.

Velg en sovepose som passer lengden din

Felles forbåde kvinner og menn er imidlertid at det er ekstremt viktig å velge en sovepose som passer i lengden og bredden – og ikke minst til rett formål!

De fleste soveposer finnes i minst to ulike lengder: Regular, som passer til menn og kvinner som er opptil 183 cm, og Large, som passer til menn og kvinner som er opptil 196 cm. Er du høyere kan du med fordel gå for en modell som er opptil 205 cm og er du kortere kan du velge en damesovepose som går helt ned til 167 cm. Velger du feil lengde går det ut over komforten. Men en for kort sovepose vil du oppleve unødvendig nedkjøling, på grunn av at soveposens fyll blir trykket ut i endene. Men en for lang sovepose risikerer du å trykke den varme luften ut av soveposen når du beveger deg i løpet av natten.

Soveposer til barn

Soveposer til barn er mindre i størrelsen og blir raskere varm enn soveposer for voksne. Det finnes ingen standarisert temperaturmåling for soveposer til barn, men vi anbefaler likevel en mindre sovepose. Soveposer for voksne fungerer sjelden bra nok for barn, siden de blir for kalde. Til veldig små barn, som kan bli kraftig nedkjølte, er det spesielt viktig å forsikre seg om at soveposen holder en tilstrekkelig høy temperatur.

Uunnværlig tilbehør og smarte justeringsmuligheter

Er du en av dem som elsker lengre vandringer og teltturer i det fri? Da kan du med fordel velge en sovepose med justeringsmuligheter som gartanterer deg en god og nødvendig nattesøvn flere dager i strekk.

En ergonomisk formet hette- og fotseksjon er for eksempel gull verdt når du utsetter kroppen din for kjølige nattetimer i naturen. Har du verdifulle gjenstander og lommelykter på deg når du reiser i det fri, så er det dessuten også smart å velge en sovepose med en praktisk innerlomme i siden.

Er dere flere om å dele soveposen – eller vil du bare optimere soveposens varmeisolering – da bør duy kjøpe deg en lakenpose i silke til soveposen din. Silkelakenet veier nesten ingenting, er enkelt å pakke med seg i sekken og garanterer en bedre nattesøvn i teltet, samt i sovesaler, der det også er risiko for vegglus og lignende.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!