Background nature 380

Vi beklager, men vi kan dessverre ikke finne det du søker etter.

Nedenfor finner du noen av våre mest populære produkter.

Gi oss gjerne beskjed om hvilken side du prøvde å besøke, slik at vi kan rette opp feilen. Om du klikket på en lenke som ikke fungerte, er vi takknemlige om du oppgir hvilken lenke det gjelder, samt på hvilken side lenken er. Kontakt oss.

Grunnen til at det finnes soveposer i damemodell er blant annet fordi kvinner ofte begynner å fryse tidligere enn menn. I hvilke tilfeller dette stemmer avhenger av en mengde faktorer ettersom alle mennesker er ulike og har forskjellig kroppsbygning. Damesoveposer er vanligvis også mer generøse hva gjelder plass, for eksempel rundt hoftene.

Lurt å tenke på ved valg av sovepose

Det viktigste ved valg av sovepose er selvfølgelig hvilken tid på året og hvilket klima du kommer til å bruke den i. Det er altså viktig å vite hvilken temperatur soveposen må takle. Hvis den skal brukes på sommeren, er det igjen viktig at den ikke er for varm.

Sovepose for riktig temperatur

Stort sett alle soveposer hos Outnorth er temperaturtestet i henhold til europeisk standard EN 13537. Du kan på denne måten lett sammenligne ulike modeller og merker med hverandre. Når man snakker om hvilke temperaturer en sovepose takler, måler man komforttemperatur og ekstremtemperatur. Akkurat som navnet tilsier angir komforttemperaturen hva soveposen takler for å holde deg varm nok til å være bekvem. Ekstremtemperatur handler om hvor mye soveposen takler for at man fortsatt skal overleve og er altså ikke noe man skal utgå fra hvis man vil være sikker på å ikke fryse.

Dessverre måles disse verdiene i mange tilfeller kun utfra menns komforttemperatur selv om det er en damesovepose. Det kan være lurt å ta ekstra hensyn til dette ved kjøp, slik at soveposen matcher dine forventninger. Hvis det er målt utfra kvinners komforttemperatur, angis dette ofte i produktbeskrivelsen.

Tenk på at det finnes flere ytre faktorer som også påvirker hvor godt du holder varmen. Hvorvidt kroppen din tåler kulde på en bra måte eller ikke, er også påvirket av faktorer som sult og type liggeunderlag. Som alltid er gjennomgående godt utstyr og forberedelse i alle ledd nøkkelen til et vellykket eventyr.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!