Telt

(644 varer)

Telt til envher tur – og til hele familien!

Ditt valg av telt er helt avgjørende for hvor vellykket turen eller ferien din blir. Med en vann- og vindtett duk over hodet og solide plugger i bakken, så har du det optimale utgangspunktet for en god nattesøvn og høy komfort. Her hos Outnorth selger vi telt fra populære kvalitetsprodusenter som Hilleberg, Bergans, Fjällräven, Exped, Primus og MSR, bare for å nevne noen eksempel. Vi har kategorisert teltene våre etter størrelse og funksjon, her på siden til venstre finner du også underkategoriene. Felles for alle våre telt er at de kan brukes i mange år fremover. Har du spørsmål angående ditt neste eventyr, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss.

Her kan du bruke våre telt

Du kan med fordel investere i et nytt telt om du:
  • Skal på telttur med overnatting i fjellet
  • Skal på campingtur med familien og ønsker høy komfort
  • Har bruk for et kompakt telt som passer i ryggsekken
  • Vil garantere deg en sikker, stabil og vanntett beskyttelse mot elementene

Velg et telt som passer utflukten

Et godt telt utgjør fundamentet for en vellykket tur eller ferie. Hva som menes med et godt telt er derimot en smakssak. Telt varierer nemlig ganske mye når det kommer til kvalitet – og når vi snakker om kvalitet, så må det ikke nødvendigvis alltid bety den aller beste kvaliteten. Å velge det rette teltet handler heller mer om å velge den modellen som er tilpasset til det miljøet og den aktiviteten du har tenkt deg.

Et teltkjøp er for de fleste en større og ganske viktig økonomisk investering. Før du kjøper et telt bør du derfor først prøve å kartlegge dine – og evt. familiens – behov. Hvor skal teltet brukes og skal det være plass til en ekstra mann eller hele familien? Når du har fått en oversikt over det, er det mye lettere å navigere rundt i det store utvalget vårt av blant annet tunnel-, kuppel- og campingtelt.

Telte i den norske fjellheimen

Om du har planlagt en tur opp i den norske fjellheimen i løpet av sommeren, så anbefaler vi at du satser på et lettvektstelt med mange plugger, som står stabilt selv om det skulle komme kraftige vinder. Det er dessuten også viktig at teltet har god ventilasjon samt et myggnett ved teltåpningen. Du vil nemlig få bruk for et telt som kan beskytte deg mot vind, regn og mygg samtidig.

Vil du derimot bruke teltet i de vinterkledde fjellene, kan det være lurt å satse på enten et selvbærende kuppel- eller tunneltelt, som er både lettere og mer stabilt å sette opp i snø enn tradisjonelle telt. Vil du være sikker på at teltet sitter ordentlig fast i snøen, kan du med fordel investere i litt ekstra tilbehør og lengre plugger.

Telt til hele familien

Er du på utkikk etter et telt til campingturen med familien, så bør du regne med at hver person trenger ca. 50 cm i bredden for å ligge behagelig. Vil du øke komforten i teltet ditt, kan det dessuten også være en veldig god idé å investere i et komfortabelt liggeunderlag og en god sovepose.

Skal du og familien på utflukt – og har dere planer om å bruke teltet som basecamp over en lengre periode? Da bør dere velge et campingtelt eller en lavvo, der dere kan sitte oppreist. Ellers risikerer dere at teltopplevelsen kan føles en smule klaustrofobisk – spesielt om dere har værgudene mot dere!

Vannsøyletrykk og materiale – velg et telt som tåler regn!

Det er stor forskjell på hvor robuste og vanntette telt er når en den sterke høstvinden tar tak i duken og regnet høljer ned. Har du tenkt å bruke teltet ditt i områder der det er stor risiko for kraftig nedbør og skiftende vær? Da bør du gå for en modell med høy vannsøyle på 1500 mm. Det betyr nemlig at teltet ditt kan motstå en vannsøyle på 1500mm i et minutt før den første dråpen trenger seg gjennom duken.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!