Stormlighter

(53 varer)

EIldstål eller tennstål er et redskap som man bruker for å lage gnister med. Den første modellen av ildstål ble brukt sammen med et stykke flint og en bit knusk for å gjøre opp ild. Denne metoden oppsto i tidlig i steinalderen. I dag har vi betydelig mer utviklet og praktisk ildstål som består av en stav i magnesiumreglering. Man drar en skarp kant av stål, for eksempel bladryggen på en kniv, for å fremkalle gnister.

Legg igjen fyrstikkene hjemme

Skal du og familien ut på frilufteventyr, tar dere sannsynligvis med dere et gasol- eller spritkjøkken. Fyrstikker fungerer, men om det er bløtt vær eller kraftig vind kan det være problematisk å få flammen til å brenne tilstrekkelig. Med ildstål kan du enkelt og trygt få i gang stormkjøkkenet.

Hos Outnorth finner du et bredt sortiment av ildstål, og en pålitelig klassiker er Firesteel Scout 2.0 fra Light my fire. Firesteel ble opprinnelig utviklet av den svenske hæren, men brukes flittig i dag av alle typer friluftentusiaster. Med Firesteel kan du gjøre opp ild uansett hvor du befinner deg. Den er dessuten utstyrt med en nødfløyte.

Du kan kjøpe Firesteel i flere forskjellige varianter, og en praktisk variant er LIG Swedish fireknife som er et samarbeid mellom Firesteel og Mora of Sweden. Denne kombinasjonen gjør det enkelt for deg å rense en nyfanget fisk, kløyve ved og senere lage et bål for å tilberede fisken. Genialt, mener vi!

Praktisk utstyr til turen

Hos Outnorth finner du flere praktiske verktøy for å lage bål. I sortimentet finnes klassiske lightere fra Zippo, klassiske fyrstikker og Power Lighter fra Primus med spiss flamme som gjør det enkelt for deg å fyre opp.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!

Sammenlign produkterSammenlign

Toolbar example

Via vårt verktøy for å sammenligne produkter, kan du enkelt se og sammenligne forskjellige egenskaper for våre produkter.

Klikk på -symbolet ved siden av de produkter du ønsker å sammenligne.
Klikk deretter på det store -symbolet lengst ned, og trykk på sammenlign.
Informasjonen varierer, avhengig av hvilke produkter du velger, for eksempel farger, vanntetthet, vekt, batteritid, pakkevolum og mye mer.
På denne måten blir det lettere for deg å sammenligne og å finne rett produkter!

  Ta bort valg

  Mine favoritterSe dine favoritter

  Toolbar example

  Klikk på -symbolet for å markere som favoritt

  Her finner du de seneste produktene du har markert som favoritter. Logg inn på «mine sider» for å se alle dine favoritter, under «mine favoritter».
  - Alle dine favoritter samlet på en plass!