Økser

(34 varer)

Finn din beste øks her

Ønsker du deg en ny øks? Da har du kommet på rett sted, for her på denne siden har vi i Outnorth.no samlet sammen hele vårt utvalg av ulike økser til salg på ett og samme sted, sånn at du kan velge og vrake i økser for å finne den som passer deg best.

For en øks er ikke bare en øks, det er nemlig en rekke ting du bør tenke over når du skal ut å velge deg ut en ny øks. Vi anbefaler deg derfor at du stiller deg selv disse spørsmålene før du begynner å sjekke ut utvalget vårt av økser på denne siden:

Ved å stille deg selv disse spørsmålene, vil du kanskje ha gjort deg opp noe tanker som gjør det litt enklere å vite hva du skal se etter - og da er det bare å sjekke ut vårt store utvalg og finne den som passer dine behov aller best.

Hva bruker man øks til?

De aller fleste av oss vet hva en øks er. Faktisk så er det sånn at øksen er et av de aller eldste redskapene for oss mennesker. Mennesket har nemlig brukt økser innen skog- og jordbruk, håndverk og slags siden tidenes morgen. Den har også blitt brukt som våpen i krig og i kamper.

Kort fortalt er en øks et veldig groct huggredskap som har en relativt enkel oppbygning. Den består av et økseblad og et skaft som enten kan være rett eller mer bøyd. Det finnes en rekke forskjellige typer økser - helt avhengig av bruksområdet den er laget for.

Her hos oss i Outnorth.no kan du også finne en rekke forskjellige typer økser. Du finner de store, tunge øksene, universaløkser og ulike økser designet til ulikt bruk og behov. Du finner dessuten økser fra en rekke kvalitetsmerker her på denne siden, som for eksempel Øyo, Fiskars, Hultafors og mange, mange flere.

Hvordan velge riktig øks

Når du skal bla deg gjennom vårt utvalg for å finne deg din nye øks så bør du tenke over hva du skal bruke den til. Skal du bruke den til å kløyve store eller litt mindre vedkubber? For hvis du skal ha en øks som skal stå på hytta eller være en del av verktøyet ditt, og den skal kunne kløyve de helt store vedkubbene - så bør du velge en stor kløvøks. De er nemlig laget med lange skaft for å gi raskere fart og større kraft.

Hvis øksen derimot skal være en del av turutstyret ditt, og den skal ha plass på tursekken, så bør du heller se etter en universaløks. Den er lettere og mindre, og passer best til mindre kubber.

På denne siden kan du dessuten finne økser egnet til camping, hytta eller teltturen - så det er bare å finne den beste for deg.

Vedlikehold av øksen din

Øksen består av to deler, håndtak og hode, og begge må vedlikeholdes om du vil at øksen skal holde lenge. Om du har et trehåndtak på øksen, må dette oljes inn med jevne mellomrom. Hodet på øksen må rengjøres etter bruk. Unngå vann på bladet, og bruk heller vaselin eller lignende for å rengjøre det. Prøv å holde øksen din skarp, så fungerer den bedre. Med en god bryne holder du øksen din skarp uten problemer.

Uansett hva du er på jakt etter, så har vi i Outnorth.no akkurat det du trenger, så du kan bare sjekke ut vårt utvalg av økser til salg og velge ut den du vil ha. Ikke glem å sjekke ut vårt store utvalg av verktøy samtidig - kanskje du trenger en ny kniv? Eller kanskje en sag? Vi har nemlig alt du trenger til både hus, hage, hytte og turlivet - så du trenger aldri å være i tvil om hvem du skal gå til når du trenger utstyret til utendørs bruk.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!