Økser

(32 varer)

Øksen er et av de eldste redskapene som mennesket har brukt innen skog- og jordbruk, håndverk og slakt. Den bruktes også som våpen i krig og i kamper. En øks er et grovt huggredskap som består av et økseblad og et skaft som kan være rett eller bøyd.

Det finnes flere forskjellige typer økser, avhengig av bruksområde. Hos Outnorth finner du økser for forskjellige behov fra varemerker som Wetterlings, Fiskars og Mora of Sweden.

Velg øks for riktig behov

Når du velger øks, er det viktig at du vurderer behovene dine. Kanskje du trenger en grovere øks med kraft, eller en litt enklere modell til å ta med på fjellet.

Vil du ha en allround-øks som for eksempel fungerer på campingturen for å hugge ved til leirbålet, skal du velge Camp Axe 757 fra Buck. En praktisk øks med et skaft av støtbestandig plast. Trenger du en øks som er beregnet til tungt skogsarbeid, skal du velge den svenske skogsøksen fra Wetterlings. Dette er en klassisk øks som fungerer til å felle greiner med. Før i tiden ble denne øksen brukt av skogshoggere, og det finnes en del som fortsatt bruker den til dette formålet.

Velg øks etter riktig behov

Øksen består av to deler, håndtak og hode, og begge må vedlikeholdes om du vil at øksen skal holde lenge. Om du har et trehåndtak på øksen, må dette oljes inn med jevne mellomrom. Hodet på øksen må rengjøres etter bruk. Unngå vann på bladet, og bruk heller vaselin eller lignende for å rengjøre det. Prøv å holde øksen din skarp, så fungerer den bedre. Med en god bryne holder du øksen din skarp uten problemer.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!